Må bra tid

Hemmalyx i höst

Hemmalyx i höst

Det är nog ingen som missat att världen inte är sig lik längre sedan pandemin drog in som en bulldozer i våras. Många arbetar hemifrån, är mindre sociala och mycket av det man hade att se fram emot har ställts in på obestämd framtid. 

Men vi får för den sakens skull inte tappa oss själva utan istället utnyttja tillfället att vi tillbringar mycket tid i vårt eget hem. Vi sparar ju dessutom in pengar som vi annars lagt på resor och evenemang men som vi nu istället kan spendera på oss själva.

Skapa nya rutiner och se till att göra ditt eget hemmaspa när höstmörkret smyger sig på. Planera in att du varje varje vecka ger dig själv minst en timme för att pyssla om din hud lite extra.

Själv så tycker jag att det är skönt att unna mig något mindre tidskrävande på vardagarna för att sen på helgen ge mig själv lite extra omsorg.

Men vad kan då vara "mindre tidskrävande"? Här kommer två tips på vad jag själv gör under veckan

 • Ha kroppspeelingen lättillgängligt i duschen. Då tar det inte mycket extra tid att scrubba kroppen samtidigt som du ändå ska duscha. Med vår Salt Scrub Energy kickar du på ett bra sätt igång dagen och sparar dessutom in tiden på att smörja in dig (ialla fall den dagen) då den gör dig mjukare än du kan ana.
 • Sov med peeling och mask. Vi har två kurer att växla mellan, den fuktgivande och den renande kuren. Många av oss behöver verkligen båda två. 

  Nu har du utan att spendera extra tid kunnat ge både kropp och ansikte lite omvårdnad i veckan. 

  När helgen kommer tycker jag man ska planera in den där tiden för sig själv i sin kalender så man får chans att tanka energi inför den nya veckan.

  • Gör något aktivt som du gillar och som får dig att må bra. Själv gillar jag att fixa i trädgården och gå ut på långpromenader.
  • Planera en god och näringsrik lunch/middag lagad med en stor portion kärlek. I veckorna blir det ju lätt lite snabblagat, i alla fall hos oss.
  • Att sen tappa upp ett bad och hälla i ett par kapsyler av Shower & Bath Oil. Tända ett massageljus och samtidigt passa på att göra en peeling för hårbotten och följa upp med en hårinpackning. Krypa ner med en bra ljudbok i öronen och en stor kopp te och bara njuta för det är man värd!

  Detta är hemmalyx för mig. Hade varit roligt att höra vad du gör för att tanka energi.

  // Åsa

  Lämna en kommentar

  * Obligatoriska fält