Ansiktet bakom Qarma

Ansiktet bakom Qarma

Ansiktet bakom Qarma

Välkommen, kul att du vill titta in här i vår nya blogg!

Jag tänkte börja med att presentera mig själv lite.

Jag heter Åsa är 47 år och bor i Nättraby med min sambo och mina två barn.

Nu är det snart 27 år sedan jag utbildade mig till hudterapeut. Var tog den tiden vägen kan man fråga sig, men man brukar ju säga att tiden går snabbt när man har roligt. Det stämmer verkligen, jag älskar att gå till mitt jobb varje dag och att få möta er kunder.

Jag började min bana redan direkt efter studenten då jag flyttade till Stockholm och gick elev på en salong under två år. Detta lite för att känna efter om det verkligen var detta jag ville göra i framtiden och det insåg jag rätt snart att det var.

Det blev till att kolla upp utbildningar för att kunna komma vidare och i mitt letande fastnade  jag för Elisabethskolan där jag också sedan gick min utbildning till hudterapeut.

I Stockholm blev jag kvar i 11 år och under den tiden hann jag även utbilda mig till makeup artist, gå teatermaskeringslinjen, perukmakeriutbildning på SVT, många hårstylingskurser och lära mig bygga naglar. Intensivt och roligt, precis som det ska vara.

Jag startade eget, hyrde in mig och arbetade som hudterapeut på en salong på Kungsholmen men frilansade också som makeup artist.

Jag arbetade i sminket på både SVT och TV4, jobbade med teatrar, kortfilmer och fotojobb till tidningar. Hoppade också in som lärare på en hudterapeututbildning.

Toner för miljoner  och Nyårsklockorna på Skansen hör absolut till starka minnen ifrån min tid som frilans, men även när jag fick vara med och sminka Bill Gates inför en presskonferens eller arbeta med Alanis Morissette under två dagar när hon hade flertalet uppdrag i Stockholm.

Det finns verkligen så mycket roligt jag har fått varit med om och jag är så tacksam.

Men 2002 ville livet ta nya vägar och jag hamnade då i Karlskrona.  Jobbade några år på Ronneby Brunn Spa, som då var precis nyöppnat. Under dessa år föddes även min två underbara barn som nu hunnit bli 15 och 17 år.

2008 öppnade jag Qarma, som då låg på Hantverkaregatan, och som jag nu 12 år senare fortfarande driver med glädje.

10 år firade vi med att flytta till ny, större och fräschare lokal och vi har många spännande planer på gång så välkommen att hänga med på vår resa in i framtiden.

// Åsa

Lämna en kommentar

* Obligatoriska fält