Påverkas huden av vad du äter?

Påverkas huden av vad du äter?

Påverkas huden av vad du äter?

.Jag skulle vilja säga att kosten påverkar både huden och kroppen så mycket mer än vi vill tro. Man brukar säga att 80% av alla hudproblem kommer från magen. När vi slarvar med maten eller inte mår bra i övrigt kan bakterier och virus lättare få fäste i tarmen.

Vi tenderar att ta hand om våra djur och materiella saker till max medans vi slarvar med oss själva. Vi skulle t.ex. aldrig välja att köra vår bil på fel bränsle eller ge våra husdjur något de inte mår bra av, där tvekar vi inte när vi gör våra val.

När det kommer till den egna kroppen är vi många som blundar när den börjar protestera. En torr och kliande hud, utslag, inflammationer och trög mage är bara några exempel på hur kroppen försöker signalera om att något är fel.

Självklart finns det många förklaringar till ett problem, men om vi lärde oss att lyssna på kroppens signaler så kan vi hjälpa till med självläkning i många fall.

Jag har många kunder som blivit hjälpta med sina hudproblem bara genom att ändra lite i kosten. Man behöver inte ha en allergi eller en total intolerans mot något för att kroppen ska reagera.

Att utesluta gluten, mejeri och socker kan verkligen göra underverk, många får också hjälp av att äta mindre rött kött. Att sedan istället se till att få i sig levande mikroorganismer via maten är bra eftersom det hjälper till att stimulera det egna immunförsvaret. Äter du rikligt med råkost och fermenterade grönsaker så göder du det goda och får en mer balanserad bakterieflora i mage och tarm. Du hjälper också din matsmältning och får ett bättre näringsupptag. 

Ett annat tips är att boosta kroppen med de 4 miljarder mjölksyrebakterier som du hittar i Maria Åkerbergs Probioskin. Tabletterna tillsammans med en ändrad kost hjälper kroppen att blir mer motståndskraftig. Jag har själv sett stora skillnader på fler av mina kunder med acne, eksem och andra hudproblem som provat dessa. 

Jag lovar att det är värt att prova.

// Åsa

Lämna en kommentar

* Obligatoriska fält